Kaczander Ágnes – Úszóedző, oktató, bánásmód pszichológus, olimpikon úszó, örökös magyar bajnok sportoló

Kaczander Ágnes

Kaczander Ágnes

1953-ban született Budapesten. Frankel Leo utcai gyermekként a Császár uszoda közelsége és szülei sporthoz való kötődése határozzák meg gyermek éveit. Édesapja versenybíró, később a Magyar Úszó Szövetség technikai vezetője-, míg édesanyja a Margitszigeti Sportkollégium vezetője volt.

Úszni kezd és egészen fiatalon kiváló eredményeket ér el, így nem csoda, hogy későbbi férje és gyermekei édesapja Kiss László a Magyar Úszó Válogatott szövetségi kapitánya is felfigyel tehetségére.

Lendülete és kitartása – melyek a mai napig jellemzik – hamar korának legeredményesebb úszójává emelik, így sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnoki 3. (Bécs 1971), olimpiai 4. (München 1972) és világbajnoki pontszerző (Montreal 1976) lesz.

A sportot követő időszakban amellett, hogy a Budapesti Spartacus Sc és az Orvosegyetem Sc. úszóedzője folyamatosan képzi magát (Testnevelési Egyetem, ELTE, konferenciák, stb.) így hamarosan a gyermekek úszásoktatásának kiemelt szakértőjeként tartják számon.

1991-ben a rendszerváltást követően megalapítja -részben Kiss László szakmai elképzeléseinek megfelelően- az Úszó Pingvin Óvodát, mely Magyarország első magánóvodáinak egyike.

A megalapítás óta eltelt időben a sok szakmai, társadalmi és szülői elismerés bebizonyította, hogy a Kaczander Ágnes nevével fémjelzett Úszó Pingvin Óvoda a mai napi a legkiválóbb Óvodák egyike, mely a magas szintű képzés mellett alapvetően a sport nevelő hatására, valamint „az egészséges testben egészséges lélek” hagyományaira épít.

Kaczander Ágnes - Az Úszó Pingvin Magánóvoda alapítója és vezetője

Kaczander Ágnes – Az Úszó Pingvin Magánóvoda alapítója és vezetője

Miért fontos, hogy kinél tanul gyermekünk?

A tanulás, szabadidő, oktatás nagyon fontos a gyermekek fejlődésében, de nem mindegy, hogy a tudást hol, milyen körülmények között, milyen emberek között szerzik meg. A gyermekeknek az otthontól távol töltött idő lehet emlékezetes, de lehet borzalmas élmény is, ami nem segíti, sőt, hátráltatja őket a fejlődésben.

A nyelvtudás a mai világban elengedhetetlen, de emellett a gyermekek fizikai erőnlétét és egyéb képességeit is fejleszteni kell, melynek legjobb módja a sportolás. Azonban rettentően lefárasztja a gyereket és a szülőknek is sok nehézséget okoz egyik helyről a másikra vinni a kicsit, szoros menetidőben. Erre nyújt tökéletes megoldást a Kaczander Ágnes vezette központi helyen elhelyezkedő XIII. kerületi magánóvoda, ami egyszerre tanítja angol nyelvre és úszásra a gyerekeket.

Kaczander Ágnes sportóvodájában egészen biztosan jó helyen lesznek a gyermekek, hiszen rengeteg referenciával, képesítéssel rendelkezik, mind a sportolás, mind az oktatás területén és bátran állíthatjuk, hogy szívvel-lélekkel teszi mindezt.

Ilyen elhivatottság segítheti az Ön gyermeke fejlődését is, ha az Úszó Pingvin Óvodát választja. Forduljon hozzánk bizalommal, és győződjön meg róla Ön is!

maganovoda-kaczander-agnes

Miért fontos, hogy kinél tanul gyermekünk?

Az alábbiakat olvasta már?