• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Kaczander Ágnes

Kaczander Ágnes – Úszóedző, oktató, bánásmód pszichológus, olimpikon úszó, örökös magyar bajnok sportoló

Kaczander Ágnes
Kaczander Ágnes

1953-ban született Budapesten. Frankel Leo utcai gyermekként a Császár uszoda közelsége és szülei sporthoz való kötődése határozzák meg gyermek éveit. Édesapja versenybíró, később a Magyar Úszó Szövetség technikai vezetője-, míg édesanyja a Margitszigeti Sportkollégium vezetője volt.

Úszni kezd és egészen fiatalon kiváló eredményeket ér el, így nem csoda, hogy későbbi férje és gyermekei édesapja Kiss László a Magyar Úszó Válogatott szövetségi kapitánya is felfigyel tehetségére.

Lendülete és kitartása – melyek a mai napig jellemzik – hamar korának legeredményesebb úszójává emelik, így sokszoros magyar bajnok, Európa-bajnoki 3. (Bécs 1971), olimpiai 4. (München 1972) és világbajnoki pontszerző (Montreal 1976) lesz.

A sportot követő időszakban amellett, hogy a Budapesti Spartacus Sc és az Orvosegyetem Sc. úszóedzője folyamatosan képzi magát (Testnevelési Egyetem, ELTE, konferenciák, stb.) így hamarosan a gyermekek úszásoktatásának kiemelt szakértőjeként tartják számon.

1991-ben a rendszerváltást követően megalapítja -részben Kiss László szakmai elképzeléseinek megfelelően- az Úszó Pingvin Óvodát, mely Magyarország első magánóvodáinak egyike.

A megalapítás óta eltelt időben a sok szakmai, társadalmi és szülői elismerés bebizonyította, hogy a Kaczander Ágnes nevével fémjelzett Úszó Pingvin Óvoda a mai napi a legkiválóbb Óvodák egyike, mely a magas szintű képzés mellett alapvetően a sport nevelő hatására, valamint „az egészséges testben egészséges lélek” hagyományaira épít.

Kaczander Ágnes - Az Úszó Pingvin Magánóvoda alapítója és vezetője
Kaczander Ágnes – Az Úszó Pingvin Magánóvoda alapítója és vezetője

Miért fontos, hogy kinél tanul gyermekünk?

A tanulás, szabadidő, oktatás nagyon fontos a gyermekek fejlődésében, de nem mindegy, hogy a tudást hol, milyen körülmények között, milyen emberek között szerzik meg. A gyermekeknek az otthontól távol töltött idő lehet emlékezetes, de lehet borzalmas élmény is, ami nem segíti, sőt, hátráltatja őket a fejlődésben.

A nyelvtudás a mai világban elengedhetetlen, de emellett a gyermekek fizikai erőnlétét és egyéb képességeit is fejleszteni kell, melynek legjobb módja a sportolás. Azonban rettentően lefárasztja a gyereket és a szülőknek is sok nehézséget okoz egyik helyről a másikra vinni a kicsit, szoros menetidőben. Erre nyújt tökéletes megoldást a Kaczander Ágnes vezette központi helyen elhelyezkedő XIII. kerületi magánóvoda, ami egyszerre tanítja angol nyelvre és úszásra a gyerekeket.

Kaczander Ágnes sportóvodájában egészen biztosan jó helyen lesznek a gyermekek, hiszen rengeteg referenciával, képesítéssel rendelkezik, mind a sportolás, mind az oktatás területén és bátran állíthatjuk, hogy szívvel-lélekkel teszi mindezt.

Ilyen elhivatottság segítheti az Ön gyermeke fejlődését is, ha az Úszó Pingvin Óvodát választja. Forduljon hozzánk bizalommal, és győződjön meg róla Ön is!

Miért fontos, hogy kinél tanul gyermekünk?
Miért fontos, hogy kinél tanul gyermekünk?