Úszó Pingvin Magánóvoda

Margitsziget, alaptíva 1991
06-30 940-87-2706 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Vízilabda

A sportolást nem lehet elég korán elkezdeni, így érdemes már az óvodás korú gyermekeket is a sport szeretetére nevelni. Magánóvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre, a sportolás fontosságára, így már egészen kicsi korban megtanítjuk úszni, majd vízilabdázni a gyerekeket.

A kicsiknek fontos megtapasztalniuk a csapatszellem élményét, azt, hogy együttesen bármit véghez tudnak vinni a játék során. Így megtanulnak együttműködni társaikkal, melynek később sok előnyét élvezhetik.

A vízilabdázás erősíti testüket, javítja tartásukat és koordinációs képességeiket, emellett pedig olyan biztosan megtanulnak úszni, hogy bármikor magabiztosan mennek majd a víz közelébe.

A magánóvoda pénteki vízilabda edzéséről részletesen

Foglalkozásaink Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzőjének irányítása alatt zajlanak, aki egy kitűnő szakmai teammel, a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve állítja össze az edzésprogramot.

Általában hagyományos úszó feladatokkal melegítünk be. Az úszás után az elmaradhatatlan fogócska következik. Imádják. Hasznos gyakorlat, mert: nehezített körülmények között kell a vízen fennmaradni, látni kell, mi történik, ki kell kerülni a társakat, menekülni kell a fogó elől, ki lehet mászni, de három számolás után vissza kell ugrani, behatárolt területen belül kell maradni, sok-sok irányváltoztatással kell mozogni és még az edzőre is figyelni kell közben.

A bemelegítést követik a speciálisabb vízilabdás úszótechnikai gyakorlatok. Ezt Követik az egyéni labdás gyakorlatok, labdavezetések. Nagyon fontos elem a dobó mozgás elsajátítása. A partról, helyes kiinduló helyzetből tanuljuk a labdát minél messzebbre eldobni. Oda mutatunk, ahova a labdát dobni szeretnénk, bal váll, bal láb elöl, a labda magasan fent hátul, nyújtott karral tartva. Következnek a páros labdás gyakorlatok. Egymás mellett úszva, passzolgatás egy hosszon keresztül, mindig a társ elé passzolva a labdát. Figyelni kell az úszásra, a társra, a labdára. Ha addigra nem vacognak még nagyon, ugrunk a deszkáról és labdavezetéssel a falig úszva, célba dobunk a lelátó korlátjának rácsai közé. Aki háromszor betalált, mehet a kismedencébe. Rövid szabad játék után jöhetnek az ügyességi feladatok egy kézzel, két kézzel, dobás, elkapás, lábbal labdakezelés. Végül, de nem utolsó sorban a MECCS. Az edzés végén levezetünk, visszadobja mindenki a labdáját a hálóba, addig dob, amíg bele nem talál, aztán kezdődik az edző puhítása: ugye én kapok matricát? És én? És én? Értékeljük az edzést majd irány az ovi.

Versenyhelyzet, test-test elleni küzdelem, kell hozzá térlátás, figyelem, gyorsaság, technika… Meglepő, milyen jól csinálják ezt a sokszorosan összetett gyakorlatot a kicsik. Persze itt is van nyafogás, kivel leszek párban, kivel nem, megfogott, elvette, és akkor is… Szóval kicsit csapatépítő és személyiségfejlesztő edzés is a mi vízilabdaedzésünk.

Vízilabda edzés az Úszó Pingvin Magánóvodában
Vízilabda edzés az Úszó Pingvin Magánóvodában