• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Torna, aerobik

Nem lehet eleget hangsúlyozni a mozgás fontosságát és azt, hogy gyerekeinket minél fiatalabb korban érdemes rá szoktatnunk a sport és a mozgás szeretetére. Talán nem is gondolnánk, mennyi pozitív fejlesztő hatása lehet az összetett zenés mozgásoknak!

Néhány fontos érv a torna és aerobic mellett:

  1. A tornagyakorlatokat zenére végezzük, így nem csak szórakoztató a mozgás a gyerekek számára, hanem fokozatosan fejleszti ritmusérzéküket is.
  2. Az összetett mozgásnak köszönhetően a kicsiknek több felé kell figyelmüket megosztaniuk, amellyel fejlesztik koncentrációs képességüket és megtanulják figyelmüket egyszerre több dologra fókuszálni.
  3. A tornának és aerobic-nak köszönhetően mozgáskoordinációjuk lépésről lépésre alakul. Kezdetben a gyerekek még csak ismerkednek a mozdulatokkal, majd fokozatosan összetett koreográfiákat is képesek lesznek végigmozogni és megjegyezni.
  4. Testtatásuk javul, a törzsizomzat célirányosan erősödik és egy stabil és helyes mozgásrendszer alakul ki. A finom mozgások fejlődnek.
  5. A z egyensúlyérzék és térbeli tájékozódási képesség fokozatosan fejlődik az aerobic és torna elemeinek köszönhetően.
  6. Egy helyes testtudat alakul ki.
  7. Zenés formájának köszönhetően szórakoztató és segít a fiatal generációt a mozgás szeretetére nevelni.
  8. Csoportos tevékenység lévén a gyerekek megtanulnak alkalmazkodni, figyelni társaikra és összehangoltan mozogni velük.

Nagy kedvvel végzik a kicsik és a nagyok is hetente a zenés-táncos aerobikot, valamint az egyéb tornatermi ügyesség és képességfejlesztő foglalkozásokat. Bár a kicsik csak több hónap gyakorlás után tudnak teljesen bekapcsolódni a mozgásba, nyárra a legkisebbek is végigtornázzák a 20 perces gyakorlatsort, képességeik nagymértékben fejlődnek.

A nagy-középsősök már ilyen téren is edzettebbek. Nekik nem okoz nehézséget a 30 perces zenei összeállítás végigtornázása. Náluk már igazán beszélhetünk tornáról. Nem csak saját mozgásukra, hanem a csoportösszhangra is képesek figyelni, a gyerekek jól követik a zene ritmusát.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön gyermeke is szeresse a sportokat és fejlődjön általuk, írassa be óvodánkba!

Torna az óvodában
Torna az óvodában