• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Korcsolya, görkorcsolya

Fontos, hogy gyermekünk sportoljon, hiszen ez hozzájárul természetes fejlődéséhez. A mozgással számos készség, képesség és végül, de nem utolsó sorban maga a test is fejleszthető. Persze a különböző sportok és mozgásformák, más és más területek fejlődését szavatolják.

Hogyan hat a korcsolyázás a gyerekekre?

A korcsolyázás egy olyan program, amit csak egy igazán felkészült magánóvoda kínálatában találhatunk meg, de miért is jó az gyermekünknek? A korcsolyázás remekül fejleszti a motorikus mozgást, illetve az egyensúlyérzéket, ami nagyon sok sport alapja, de a mindennapi fejlődésben is komoly szerepe van egy óvodás korú gyermeknél. A korcsolyázás továbbá egy télen-nyáron végezhető sport. Hatalmas előnye továbbá, hogy gyermekünk úgy végez aktív mozgást, hogy a korcsolyázás élményének köszönhetően szinte észre sem veszi, és kifejezetten jól szórakozhat eközben.

Ha szeretné gyermekének átadni a mozgás szeretetét, akkor írassa be XIII. kerületi magánóvodánkba, ahol a rendszeres sportfoglalkozások mellett felkészült és profi pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel!

Korcsolyázás óvodás korban
Korcsolyázás óvodás korban

Télen korcsolyázunk, tavasszal és ősszel görkorizunk

E sportok keretében ugyancsak szakoktatók foglalkoznak a gyerekekkel. Legnagyobb örömünkre az oktatóktól mindig pozitív visszajelzést szoktuk kapni! A magánóvoda tanulói különlegesen ügyesek, jó mozgásúak, mely tényeket nekünk is nagy öröm visszahallani. Szívesen, kedvvel korcsolyáznak, fegyelmezetten hajtják végre a gyakorlatokat. Ma már az sem okoz problémát, ha a szülő nem tudja gyermekét bevezetni a korcsolyázás, a görkorcsolyázás rejtelmeibe, hiszen az óvodai év kezdetén számos szakképzett, hozzáértő és gyermekbarát oktató siet a gyermekek segítségükre.

Magánóvodánk programjában a tél bekövetkeztével a nyári teniszt a korcsolyázás váltja fel, tavasszal és ősszel pedig heti rendszerességgel görkorcsolyázni tanulnak a gyerekek. Magánovisaink kivétel nélkül sokat fejlődnek az év során, nyárra mindenki önállóan, egyedül korcsolyázik. A kezdeti nehézségek után a gyerekek hamar sikerélményüket lelik ezekben a mozgásformákban, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a gyermekek lelki, szellemi és testi fejlődésükhöz, mozgáskoordinációjuk fejlődéséhez. A szakképzett oktatók sok játékos elemmel teszik hangulatossá, játékossá a tanulást.

A (gör)korcsolyázás sok más sportág alapmozgására vezet rá. Fejleszti az egyensúlyérzék, az ügyesség kialakulását, koordinálja a mozgást. A szakoktatók vezetésével történő oktatás azonban – ezt tudomásul kell venni – lévén beton felületen történik, némi veszélyt hordoz magában. De ezt előrelátó, kis gyermekek részére lebontott edzésmódszerrel és a megfelelő védőfelszereléssel, ki lehet védeni!

Milyen korosztálynak javasolt?

A korcsolyázással és görkorcsolyázással érdemes már 3 éves kor körül megismertetni a kicsiket, hiszen ekkorra csontjaik elég erőssé válnak. Ne keseredjünk el, ha még nem állnak saját lábukon! Szépen, lassan, fokozatosan megszokják és megkedvelik a csúszás adta érzést, ismerkednek az újfajta felülettel. 4 éves korukra már teljes figyelemmel tudnak részt venni az órákon, stabilitásuk megnő, ismerve a terepet, megtapasztalva az első eséseket mérhetetlen bátorságra tesznek szert. Ekkor sajátítják el az első komolyabb feladatok titkait és büszkén mutatják be azokat szüleiknek. A korán megszerzett tudás lehetővé teszi, hogy a későbbiekben, érdeklődés és kitartás függvényében akár versenyszerűen is űzzék a téli sportok valamelyikét.

Bizalom és barátság

Magánóvodánk csoportos tanfolyamai maximálisan a kicsik fejlődését segítik, hiszen ha egy gyermek látja, hogy a másik esetleg ügyesebben oldotta meg a feladatot, az őt is ösztönzi a további gyakorlásra. Az edzőkkel kialakuló bizalmi kapcsolat biztonságot nyújt a gyermekek számára, a kis társak között pedig gyakran életre szóló barátságok szövődnek. A gyarapodó ismeretek önbizalmat, jó közérzetet jelentenek a gyermek számára, valamint küzdőszellemet, és hosszú távú kitartást eredményeznek. Mindkét sport fegyelemre, és figyelemre tanít.

Egészség

A friss levegőn végzett testedzés jótékony hatása, hogy kitágítja az ereket, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét. Az edzés után végzett tanulás, az agy aktívabb működésének köszönhetően pontosabb, gyorsabb, és maradandóbb. A görkorcsolyázás és a korcsolyázás testre gyakorolt tulajdonságai közé sorolhatóak az izmok megerősödése, a helyes testtartás elsajátítása, az állóképesség, egyensúlyérzék, koordináció, koncentráció, teherbírás növekedése!

Korcsolyázás óvodás korban
Korcsolyázás óvodás korban