• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Játék

Az óvodás korban a játék maga az élet. Magánóvodánkban kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy valamennyi sport és képzés a gyermeki léthez, korhoz és csoporthoz megfelelően adekvát módon, játékos formában történjen.

A játék azért is fontos, mert ahhoz kapcsolat kell önnön magunkkal és másokkal. Intézményünk nevelési programjával összhangban folyamatosan biztosítja magánóvodásai számára a jó minőségű, szórakoztató játékokkal való játék/fejlesztés lehetőségét és örömét. Valamennyi sport esetében szakedzőink magas szinten ügyelnek a képzés és a játék összhangjának megteremtésére, a sport játékként történő transzferálására a magánovisaink irányába.

Minden korcsoport és óvodai csoport saját képzési és ezáltal játék-tervvel vág neki az adott óvodai évnek. A csoportos játékok kiválogatása felépítésük és egymásra épülésük a gyermekek szórakozását valamint testi, érzelmi és értelmi fejlődésük elősegítésére, továbbfejlesztésére irányul. Az egyes korcsoportoknál a sport és nevelési programhoz igazítva az óvónénik előre megtervezik az egyes játékformákat, játékfajtákat.

Magánóvodánkban egy bensőséges valóban baráti hangulat kialakítására törekszünk annak érdekében, hogy a gyerekek szó szerint a második otthonuknak érezzék az Úszó Pingvin Magánóvodát. A bensőséges hangulat magánovisaink számára biztonságot és nyugalmat sugároz. Egy biztonságot adó viszonyban a gyermekek fejlődése kiegyensúlyozott, harmonikus mind fizikai, mind lelki, pszichés, mind szellemi, értelmi szinten. A játékhoz nagy szükség van az érzelmek kifejezhetőségére, az értelmi képességekre, a kontrollra az érintésre és a konstruktív feszültség-levezetésre. Mindennél fontosabb azonban a játékban megélhető együttes öröm. Együtt lenni a világgal, annak tárgyaival és nem utolsó sorban együtt lenni önmagunkkal, az önálló játékban.

A játék további fontos tulajdonsága, hogy rávilágít, pallérozza a gyermekek jó képességeit, ugyanakkor fejleszti azokat, amik még alakulóban vannak. Minden gyermeknek van egy „jóság-pontja”. Ha megkérdezik (nagyon komolyan!) a gyermeküket, hol is van az övé, készségesen megmutatja azt. Ha ez a jóságpont jól érzi magát, szétárad a gyermekben lévő jóság. Ennek a megélhetőségnek, átélésnek ad felületet a játék. A játék, ami újra és újra megismételhető, és ezzel felidézhető benne a csoda. Mondhatnánk azt is, hogy legelemibb szinten (az idegrendszer, a „zsigerek” szintjén) születik meg egy soha el nem felejthető lenyomat erről.

Játék az óvodában
Játék az óvodában