• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Rólunk

Az 1991. évben alapított magánóvoda Budapesten a Margitszigeten, a Nemzeti Sportuszoda területén belül működik. Speciális sportóvoda, mely gyermekének a létező összes gyerekprogramot és a legmagasabb szolgáltatásokat nyújtja az érintetlen természetvédelmi terület szívében.

A magánóvoda vezetője és megalapítója Kaczander Ágnes volt úszóbajnok, olimpikon, úszó szakedző, bánásmód-pszichológus.

Magánóvodánk egy szakképzett és tapasztalt pedagógus, Kaczander Ágnes (úszóedző, oktató, bánásmód-pszichológus, olimpikon úszó, örökös magyar bajnok sportoló) által 1991. évben alapított magánvállalkozás, amely 2 – 7 éves gyermekek családias légkörben, kis létszámú közösségben történő színvonalas sportos nevelésére és gondozására jött létre. Óvodánkban az oktatás angol nyelven is folyik.

Az Úszó Pingvin Magánóvoda Budapest szívében, a természetvédelmi oltalom alatt álló, gépjárműforgalom elől elzárt margitszigeti Nemzeti Sport Uszodában egy kifejezetten óvodai tevékenységre átalakított és gyerekbarát módon berendezett, 300 m alapterületű helyiségben működik. A magánóvoda három csoportszobával, közös helyiségekkel, saját használatú medencével, tornateremmel és megfelelő kiszolgáló helyiségekkel rendelkező ingatlan. A magánóvodánkba járó lurkók számára természetesen a helyi adottságokra építve számos játszótér is a rendelkezésükre áll.

Intézményünk sporttal kombinált nevelési programja egyedülálló az egész országban. A különféle napi rendszerességgel végzett sportokba és a játékba integrált tanulással biztosítunk folyamatos és kivételes testi és szellemi fejlődést a gyermeke számára.

Ha a sport révén egy életre megalapozná gyermeke egészségét, ha az átlagosnál többre vágyik és a legjobbat szeretné gyermekének biztosítani, kérjük látogasson el hozzánk és engedje, hogy bemutassuk magánóvodánkat!

Úszó Pingvin Magánóvoda
Úszó Pingvin Magánóvoda

Az Úszó Pingvin Magánóvoda már 2 éves kortól fogadja az óvodáskor előtti gyermekeket és egészen iskoláskorig gondoskodik a korosztálynak leginkább megfelelő nevelési-sportolási-szabadidős programokról.

Napirendünk a gyermek életkorához, fejlettségi szintjéhez, szükségleteihez, szokásaihoz, a magánóvodán kívüli programokhoz, évszakokhoz igazodik. A napirend zavartalanságát a higiénikus környezettel, harmonikus légkörrel és esztétikus eszközökkel biztosítjuk.

Szakképzett óvónőink és dajkáink valamint a további technikai személyzet biztosítják a széleskörű ismeretszerzés lehetőségét az óvodai foglalkozások keretében, valamint a mindennapi úszást, a teniszt, a korcsolyát a tartásjavító tornát, az angol és a kézműves foglalkozásokat, illetve folyamatosan egyéb óvodán kívüli programokat, is szervezünk a gyermekeknek.

Csoportjainkat rendszeresen látogatja gyermekorvos, fogorvos és a logopédiai szűrésről, heti foglalkozásokról is gondoskodunk.

A gyermekeknek naponta négy, több választékos egészséges étkezést biztosítunk gyümölcsökkel, zöldségekkel, meleg ebéddel.

Filozófiánk az egészségre, az egészséges életre nevelés. Ehhez segítségül hívjuk a sportokat, szakképzett pedagógusainkat, sport szakedzőinket, valamint a Margitsziget természeti környezetét.

Az Úszó Pingvin Magánóvoda minden dolgozója meggyőződéssel vallja, hogy szeretettel és kellő odafigyeléssel végzett munka meghozza azt az eredményt, amire a gyerekének a sikerhez, az egészséges fejlődéshez szükségük van és szükségük lesz. Intézményben szeretetteljesen nyugodt, vidám és inspiráló atmoszférával garantáljuk, hogy a hozzánk járó gyerekekből sikeres, kiegyensúlyozott és aktív kiskamaszok lesznek majd, akik az iskolában is megállják a helyüket.

A magánóvoda egyedülálló sporttal kombinált nevelési programjára építve, a különféle sportokba és játékba integrált tanulással biztosítunk folyamatos fejlődést a gyermeke számára. Kiemelt pedagógiai célunk, hogy a gyerekek óvodai élete során fejlesszük önbizalmukat, tágítsuk érdeklődési körüket és minél több sikerélményben részesítsük őket, amelyhez a sport kitűnő és egy életre meghatározó alapot ad. Nagy hangsúlyt fektetünk azoknak a szociális és értelmi területeknek a tudatos és tervszerű fejlesztésére, melyek biztosítják gyermeke számára sikeres iskolai felvételét és beilleszkedését.

Szeretettel várjuk gyermekét és Önt! Kérjük látogasson el hozzánk és engedje, hogy bemutassuk magánóvodánkat!