• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Komplex egészség felügyelet

Orvosi felügyelet

Az Úszó Pingvin Magánóvodában rendszeresen, hetente két alkalommal délelőtti orvosi ellenőrzés van, a hétfői és szerdai napokon. Szülői kérésére vagy óvónőink észrevétele alapján a doktor néni megvizsgálja a gyermeket, és eldönti, mehet-e vízbe, esetleg szakorvoshoz küldi „kis betegeinket”. Orvosunk minden szeptemberben nagy orvosi-sportorvosi felmérést végez minden gyermeken, melynek keretében felméri és dokumentálja növendékeink aktuális fizikai állapotát (súly, magasság, egészség, szív, tüdőkapacitás) testnövekedését, izomtömegének változását, stb. Tekintettel ovisaink sportorientált életmódjára is magánóvodánk különös hangsúlyt fektet az egészségre úgy a nevelés, mind pedig annak megőrzése-fenntartása terén. Kiemelt szerepet kap a prevenció, a folyamatos figyelemmel kísérés, a rendszeres vizsgálat, és a szülőkkel történő folyamatos, e körben is alkalmazott konzultáció. Az orvosi, sportorvosi vizsgálatok heti (kétszeri) rendszeressége biztosítja a magánóvodánkba járó gyermekek folyamatos kontrollját, mely megnyugvásul szolgálhat a szülők és intézményünk részére egyaránt.

Fogorvos

Magánóvodánk az általános egészség mellett nagy hangsúlyt fektet a magánóvódásainak szájápolására is. Ennek érdekében az étkezéseket követően az óvónénik figyelemmel kísérik a fogmosás folyamatát és természetesen segítenek a gyermekek számára a helyes technika elsajátításában. Ezen felül évente kétszer – ősszel és tavasszal – fog szakorvosi vizsgálatot tartunk magánóvodánkban. Ennek keretében a fogorvos a fogak vizsgálatán túl személyre szabottan vizsgálja és dokumentálja, egyúttal a szülők részére is megküldi a fogmosási szokásokat, ellenőrzi a fogmosás hatékonyságát valamint a gyermekeket alapvető száj higénés oktatásban is részesíti. A vizsgálatok eredményéről a szülőket minden alakalommal írásban tájékoztatjuk.
Szájápolás a magánóvodában bővebben ›››

Logopédia

5 éves kor felett logopédus foglalkozik heti egy alkalommal azokkal a gyermekekkel, akik előzetes szűrés alapján erre rászorulnak. A szűrést szeptember első heteiben végzi el logopédusunk. A szűrés eredményéről az érintett szülőket írásban értesítjük és egyeztetjük az egyénre szabott teendőket. Magánóvodánk logopédusa nagy gyakorlattal, beszéd centrikusan és sikerorientált módon foglalkozik növendékeivel. Speciális gyakorlatokkal javítja ki az esetleges beszédhibákat és/vagy rossz beidegződéseket, hogy legkésőbb az iskola megkezdéséig valamennyi magánovisunk szép beszédével is kitűnjön az átlagból.

Gyermekpszichológia

Magánóvodánk alapító-tulajdonosa Kaczander Ágnes immáron közel 40 éve foglalkozik gyermekekkel, szakképzett bánásmód pszichológusként egészen másként közelit a magánóvodába járó gyermekek problémáihoz. Egyetemi végzettsége és kiemelkedő gyakorlata útján Kidolgozta és 20 éve folyamatosan csiszolgatja az Úszó Pingvin Magánóvoda speciális sporttal kombinált nevelési programját, mely az egész országban egyedülálló és amelyben -természetesen- kiemelkedő szerepet játszik a sport. Ezalatt mindennemű sport, mozgás, játékos mozgás is értendő. Nem véletlenül! Minden mozgásforma, játékos mozgás célja, hogy segítse a gyermeket természetes belső ritmusához visszatalálni, a beidegződött magzati mozgásformáit újra felfedezni és ezeken keresztül a gyermek számára a testi-szellemi (tovább)fejlődést biztosítani.
Gyermekpszichológia és a sport bővebben ›››

Komplex egészségügy felügyelet a magánóvodában
Komplex egészségügy felügyelet a magánóvodában