• 06-30 940-87-27 • 06 1 450-42-25 Kaczander Ágnes

Gyermekpszichológia

Magánóvodánk speciális sporttal kombinált nevelési programjában kiemelkedő szerepet játszik a sport. Ezalatt mindennemű sport, mozgás, játékos mozgás is értendő. Nem véletlenül!

Magánóvodánk az ép testben ép lélek elvet vallja, ennek megfelelően az egész országban egyedülálló speciális sporttal kombinált nevelési programja is alapvetően erre épül. A gyermekek mozgásigénye alapvetően jóval nagyobb, mint a felnőtteké. Hosszú tapasztalat mutatja, hogy a gyermekekkel a rendszeres mozgás mellett lehet a szellemi fejlődés, tanulás terén is elérni a legjobb eredményeket. Ha a gyermek mozgásigénye megfelelő mértékben és rendszeresen kielégített, úgy lényegesen könnyebben fogadja be az Őt érő szellemi ingereket is.

A magzat első mozgása az anyaméhben kezdődik. A mozgás tehát üzenet, az élet első igazi jele. A mozgás kezdettől fogva jelen van de az idegrendszer érésével, az izmok fejlődésével egyre hatékonyabban nyilvánul meg. Ennek a folyamatnak az elősegítése nagymértékben függ a környezet hatásaitól. Minden idegrendszeri, genetikai, vagy más egészségügyi probléma nagymértékben orvosolható a mozgás útján! Nem véletlenül kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak a magánóvodánkba járó és rendszeresen sportoló gyermekek.

A mozgás segíti a mozgáskoordináció fejlődését, az új, képekhez kötött begyakorolt automatikus mozgásformák (úszás, futás, stb.) kialakulását. Ennek következtében változik a testtartás, egyre magabiztosabbá válik a mozgás, és vele együtt hosszú távon is megerősödik a pszichés jóllét. A mozgásos öröm összeköti a gyermekeket a páros és csoportjátékaikban, az uszodában, a kori pályán, az udvaron való együtt játszásban és a foglalkozások kooperatív játékaiban egyaránt.

A sport tehát valódi csoport-, és egyénalakító erő, miközben erősíti az önbizalmat, az önelfogadást, és az önértékelést, melynek következtében a Magánóvodánkba járó ovisaink a későbbiek folyamán -és ezt több mint 20 év tapasztalat bizonyítja- az élet minden területén az átlagon felül állják meg a helyüket!

Gyermekpszichológia és sport - Úszó Pingvin Magánóvoda
Gyermekpszichológia és sport